Annica

(SVENSK ÖVERSÄTTNING FINNS NEDANFÖR FOTON)

Haar atelier, in een loods in het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Rijndijk, is hoog en licht. Ze serveert de thee in een door haarzelf gedraaid en geglazuurd kopje.

Annica Delfos groeide op in Hällefors, Örebro län maar woont al geruime tijd in Nederland. Als kind was ze een enthousiaste tekenaar maar toch koos ze uiteindelijk voor een ambachtelijke opleiding en verdiende ze haar brood met gebruikskeramiek (servies). Daarnaast gaf ze cursussen. Sinds een jaar of 2 probeert ze weer meer toe te komen aan haar eigen plezier in vormgeven.

Annica schildert en maakt “installaties”. Ze plaatst door haarzelf gemaakte objecten in een bestaande omgeving en probeert dan een wisselwerking te creëren. De objecten mogen aangeraakt en verplaatst worden. Ze zijn “ArtPart”: gemaakt om weer te verdwijnen of in andere vorm te blijven bestaan, door wat ze bij de kijker oproepen en hoe die ermee durft te spelen.

Voor het project “The Army of Inside Out”, een project over liefde, maakte Annica 379 unieke slakken van porselein. De slakken konden gekocht worden en zo als een soort leger de wereld intrekken om langzaam een spoor van liefde achter te laten. Maar tijdens de expositie in Fort Pannerden werden ze stiekem meegenomen door bezoekers. De organisatie was onthutst over deze diefstal. Maar Annica pakte het positief op en deed een oproep: “laat me weten welke plaats je slak gekregen heeft en hoe hij de liefde verspreid”. En men reageerde; stuurde foto’s van tuinen, woonkamers en zelfs een bibliotheek. Annica verzamelde de beelden en verhalen op internet en printte de foto’s groot uit om ze opnieuw te gebruiken in een installatie. Zo ontstond een interactief kunstproject.

Voor haar schilderijen laat Annica zich inspireren door de bossen van Hällefors, waar ze graag de zomers doorbrengt. Met olieverf weet ze treffend de magie van berken, sparren en zonlicht te vangen. Door die te combineren met gedeeltes van zelfportretten ontstaan doeken waar gemakkelijk verhalen bij te bedenken zijn.

Annica is haar atelier aan het opruimen. De keramiek is ondergeschikt geraakt aan het schilderen. De tekenaar die ze als kind was, lijkt helemaal terug.

Website Annica Delfos: http://annicadelfos.info/

Project The Army of Inside Out: https://thearmyofinsideout.wordpress.com/

Annica foto

Försök att översätta till Svenska:

Hennes ateljé i Hazerswoude-Rijndijk är hög och ljus. Hon serverar te i en fin hemmagjord kopp.

Annica Delfos växte upp i Hällefors, Örebro län, men bor sedan länge i Nederländerna. Som barn gillade hon väldigt mycket att rita men dock valde hon en utbildning som keramik-hantverkare och tjänade inkomsten med försäljning av serviser. Dessutom erbjöd hon kurser. Sedan ungefär 2 år fokuserar hon på egen formgivning igen.

Annica målar och skapar installationer. Hon sätter hemmagjorda objekt i befintliga omgivningar och försöker att kreerar en växelspel. Man får vidröra och förflytta objekten. De är “ArtPart”: gjord att försvinna eller att stanna kvar, i transformerad form, på grund av tittares spel.

För projektet “The Army of Inside Out” gjorde Annica 379 särskilda porslin sniglar. Sniglar var till salu och meningen var att de skulle sprida kärleken över landet. Vilken fint idé!

Men under en exposition i Pannerdens Fästning blev sniglar tagit bort av besökare. Organisationen var arg och förbryllat om saken. Men Annica tog det upp positiv och frammanade: “berätta mig vart din snigel fick plats och hur det sprider kärleken!” Och man reagerade; skickade bilder av trädgårdar, vardagsrummer och även en bibliotek. Annica samlade fotona och tillhörende berättelser på en websida och skrev de ut i stor format, för att använda i en ny installation. På detta vis blev det en interaktiv konstprojekt.

Annica tillbringar somrar i Hällefors skogarna och det tydligt påverkar hennes oljemålningar. Tavlorna fångar bra magien av björkar, granar och solljus. Genom att kombinera detta med delar av självporträtt uppstår bilderna som bjudar att hitta på berättelser.

Annica röjer upp ateljén. Keramiken blir mindre viktigt och ger plats till målningen. Den ritare hon var som barn, verkar att vara helt tillbaka.

Websida Annica Delfos: http://annicadelfos.info/

Projektet The Army of Inside Out: https://thearmyofinsideout.wordpress.com/

Website Annica Delfos: http://annicadelfos.info/

Project The Army of Inside Out: https://thearmyofinsideout.wordpress.com/

 

Försök att översätta till Svenska:

ANNICA

Hennes ateljé i Hazerswoude-Rijndijk är hög och ljus. Hon serverar te i en

fin hemmagjord kopp.

Annica Delfos växte upp i Hällefors, Örebro län men bor sedan länge i Nederländerna. Som barn gillade hon väldigt mycket att rita men dock valde hon en utbildning som keramik-hantverkare och tjänade inkomsten med försäljning av serviser. Dessutom erbjöd hon kurser. Sedan ungefär 2 år fokuserar hon på egen formgivning igen.

Annica målar och skapar installationer. Hon sätter hemmagjorda objekt i befintliga omgivningar och försöker att kreerar en växelspel. Man får vidröra och förflytta objekten. De är “ArtPart”: gjord att försvinna eller att stanna kvar, i transformerad form, på grund av tittares spel.

För projektet “The Army of Inside Out” gjorde Annica 379 särskilda porslin sniglar. Sniglar var till salu och meningen var att de skulle sprida kärleken över landet. Vilken fint idé!

Men under en exposition i Pannerdens Fästning blev sniglar tagit bort av besökare. Organisationen var arg och förbryllat om saken. Men Annica tog det upp positiv och frammanade: “berätta mig vart din snigel fick plats och hur det sprider kärleken!”                                               Och man reagerade; skickade bilder av trädgårdar, vardagsrummer och även en bibliotek. Annica samlade fotona och tillhörende berättelser på en websida och skrev de ut i stor format, för att använda i en ny installation. På detta vis blev det en interaktiv konstprojekt.

Annica tillbringar somrar i Hällefors skogarna och det tydligt påverkar hennes oljemålningar. Tavlorna fångar bra magien av björkar, granar och solljus. Genom att kombinera detta med delar av självporträtt uppstår bilderna som bjudar att hitta på berättelser.

Annica röjer upp ateljén. Keramiken blir mindre viktigt och ger plats till målningen. Den ritare hon var som barn, verkar att vara helt tillbaka.

Websida Annica Delfos: http://annicadelfos.info/

Projektet The Army of Inside Out: https://thearmyofinsideout.wordpress.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s